Ácsmunkák, tetőszerkezet építés és tetőfedés,cserepezés

H-8154 Polgárdi
Ady Endre u. 9/c/3.

+36 (30) 259-3332
fafu(kukac)fafu.hu

KÉPÚJSÁG

Ács munkák, tetőfedés, tetőkészítés, új és régi tetők építése, felújítása.

ácsmester, könnyűszerkezetes ház

Könnyűszerkezetes ház építése. Ács munkák, tetőfedés, tetőkészítés, új és régi építése.

Ha nincs rendes tető, tetőcserép, akkor rövid távon elveszítjük a megtermelt hő nagy részét, hosszú évek alatt pedig a tetőt, statikai tartóelemeket, falakat.
A tető tartós átázásával gyakorlatilag keresztet vethetünk a házunkra.
Amikor oda jutunk, hogy le kell bontani a tetőt, mert vagy annyi pénzünk van, hogy nem tudjuk mire költeni, vagy annyira rossz állapotban van már, hogy nincs más lehetőségünk, akkor érdemes az összes cserepet lecserélni, nem csak egy részét.
A felújítás alkalmával belefuthatunk abba a komoly problémába, hogy az előző cserépnek más volt a léctávolsága, mint ami az új cserépé. Ekkor dönthetünk úgy, hogy a lécezésen változtatunk, de ehhez sokkal több idő és energia kell, mint ha változtatható léctávolságú tetőcserepet vennénk. A legtöbb gyártónak van az általánosan használt alapcserepekből ilyen cserepe.
Ennek lényege, hogy a cserépen lehet beállítani a léctávolságot, így szinte bármilyen cseréplécre felrakható, a tetőszerkezet átalakítása nélkül.

Ott van a dillema is, hogy milyen cserepet válasszunk. Persze olcsót. Jót. Olcsón is lehet jót venni, de az a kérdés, hogy 15 évre veszünk cserepet vagy 100-ra. Mivel a cserép árának megtérülése nem két perc (és általában nem is 15 év), így érdemes olyat választani, amire a lehető legtöbb gyári garancia van. Tondach cserepeknél ez pl. 33 év, míg a Bramac jelenleg 30+30 év garanciát ad. (Más kérdés, hogy a +30 év fagyállósági garanciát ad, ami azért lássuk be eléggé fura egy betoncserépnél.)

A cserép kiválasztásának fő szempontja az is, hogy amennyiben nem bontjuk le a tetőszerkezetet, nem cserélünk cseréplécet, úgy olyan cserepet kell választanunk, amilyen korábban volt a tetőn. Ha kerámia volt, akkor kerámiát, ha beton volt, akkor betont.
Mivel a statikai tervezés során ehhez lett minden igazítva. A Bramac által gyártott betoncseréphez bramac-léc dukál, ez szélesebb, mint a „sima” cserépléc.

Cégünk fő profilja tetőszerkezetek építése és tetőfedés:

vállaljuk új tetőszerkezetek építését a meglévő tervek alapján, valamint régi tetőszerkezetek cseréjét is. Tetőszerkezetek építésénél természetesen egyéni kívánságokat is kielégítünk. Referenciáink között számtalan kisebb nagyobb kivitelezés található.

Vállalunk tetőfedést minden fedési technikával, mely jelenti a cseréptetőt, palatetőt, bitumenzsindely, lapostető szigetelés, lemezfedés, stb.

Tetőszerkezetekhez kapcsolódóan
vállaljuk a kész tetőszerkezet és tetőtér szigetelését, valamint gipszkarton felszerelését (fémszerkezetre is) vagy lambéria felszerelését, szalagparkettázást.

Számtalan referenciával hátunk mögött önnek is készséggel segítünk,  kérem hívjon minket bizalommal! Kérje ingyenes árajánlatunkat.